• neovplyvňuje prirodzenú zrážanlivosť krvi
  • doposiaľ neboli zistené žiadne vedľajšie účinky a alergické reakcie
  • podpora zdravého krvného obehu

Nakladané paradajky s bylinkami

Suroviny:

  • 1/2 kg menších paradajok
  • 300 ml rastlinného oleja
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvé bylinky – tymian, oregano, rozmarín
  • soľ, korenie, cukor

Postup:

Paradajky umyte, rozkrojte a vydlabte dužinu. Rúru zohrejte na 150 stupňov a plech vyložte papierom na pečenie. Na pripravený plech poukladajte paradajky a pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a trochu pocukrite. Pečieme 30 minút, následne teplotu znížime na 70 stupňov a pečieme 10 hodín pri pootvorených dvierkach. Paradajky by sa mali v rúre vysušiť. Vysušené paradajky vrstvíme do pohára spolu s bylinkami. Na záver ich zalejeme horúcim olejom a dobre utesníme. Na tmavom a chladnom mieste vydržia priblitne 3 týždne.

zdroj: http://www.pluska.sk/izahradkar/varime-pecieme-zavarame/zaplava-paradajok-5-genialnych-tipov-ako-ich-spracovat.html

Prihláste sa k odberu noviniek

Napíšte nám svoju emailovú adresu a zaradíme vás do zoznamu odberateľov newslettra.