• neovplyvňuje prirodzenú zrážanlivosť krvi
  • doposiaľ neboli zistené žiadne vedľajšie účinky a alergické reakcie
  • podpora zdravého krvného obehu

Paradajkové chutney

Suroviny:

  • 1 väčšia paradajka
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 sušená červená chilli paprička
  • troška olivového oleja
  • 2 lyžice channa dal
  • 1/4 ČL tamarindovej pasty
  • soľ
  • trocha vody

na Tadka:

  • trocha olivového oleja
  • niekoľko kari lístkov
  • 1/4 ČL horčičných semienok

Postup:

Zohrejeme si trocha olivového oleja, pridáme sušenú chili papričku a celé strúčiky cesnaku. Popražíme na miernom ohni. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a restujeme. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme najemno nakrájanú pradajku a restujeme, kým sa nerozpadáva. Nakoniec pridáme channa dal a tamarindovú pastu. Premiešame a odstavíme z ohňa. Vychladnutú zmes rozmixujeme s trochou vody na pastu. Hustotu si upravíme pridávaním vody aj po rozmixovaní.

Tadka

V menšom hrnci zohrejme trocha olivového oleja a pridáme horčičné semienko. Keď začne praskať, vhodíme kari lístočky a necháme ich vypraskať. Ihneď primiešame do chutheny. Chutney môžeme podávať čerstvé, s rôznymi raňajkovými plackami (Koki, Dosa, Paratha, Ghavan, Pesarattu, Dal Chilla..), alebo ho uskladniť v chladničke a dopriať si neskôr.

zdroj: http://akochutimasala.blogspot.sk/2012/11/paradajkove-chutney.html

Prihláste sa k odberu noviniek

Napíšte nám svoju emailovú adresu a zaradíme vás do zoznamu odberateľov newslettra.