• neovplyvňuje prirodzenú zrážanlivosť krvi
  • doposiaľ neboli zistené žiadne vedľajšie účinky a alergické reakcie
  • podpora zdravého krvného obehu

Rýchla paradajková polievka

Suroviny:

  • 250 g kríčkových paradajok
  • 2 x 250 ml lúpaných paradajok v konzerve
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli papričku (pokojne môžete vynechať)
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej extra virgin
  • lyžicu masla
  • bazalku a parmezán

Postup:

Do mixéra vhoďte umyté paradajky, lúpané paradajky, chilli (my sme použili scotch bonnet), očistenú cibuľu, strúčiky cesnaku, cukor a všetko spolu riadne premixujte. Pokiaľ máte veľmi výkonný mixér nemusíte nič krájať na drobnejšie kusy, zvážte však čo váš mixér zvláda. Ten náš úplne rozdrví aj malé semienka z paradajok, takže nie u nás nutné masu prepasírovať. Ak však podobný stroj nemáte a chcete mať polievku krásne hladkú a čistú masu ešte prepasírujte. V hrnci rozpustite maslo s trochou olivového oleja, vlejte masu z mixéra a nechajte prevrieť. Pokiaľ sa vám zdá polievka príliš hustá zrieďte ju trochou vody. Dochuťte soľou a korením. Podávajte dozdobené bazalkou, parmezánom a trochou olivového oleja.

TIP: Spolu s paradajkami rozmixujte aj trochu stopkového zeleru, získate tak extra sviežosť. Rovnako tak môžete rozmixovať hrsť bazalky, polievka sa dostane hneď na inú úroveň. Polievku tiež môžete finálne dochutiť muškátovým orieškom alebo doplniť o domácu cestovinu. V polievke tiež môžete povariť aj tvrdé kraje parmezánu, polievku zaujímavo dochutí a nevyjde nazmar.

zdroj: http://www.coolinari.sk/rychla-paradajkova-polievka/

Prihláste sa k odberu noviniek

Napíšte nám svoju emailovú adresu a zaradíme vás do zoznamu odberateľov newslettra.