• neovplyvňuje prirodzenú zrážanlivosť krvi
  • doposiaľ neboli zistené žiadne vedľajšie účinky a alergické reakcie
  • podpora zdravého krvného obehu

Zeleninové gazpacho

Suroviny:

  • uhorka šalátová
  • 1ks paprika
  • 1ks cesnak
  • 2 strúčiky
  • paradajky (počas zimného obdobia môžeme použiť paradajky z plechovky) cca 6 ks alebo 2 hrnčeky
  • soľ, korenie
  • citrónová šťava z 1 citrónu
  • cukor ½ lyžice
  • striedka z toastového chleba podľa potreby

Postup:

Umytú zeleninu nakrájame na kocky, dáme do misy, pridáme celé strúčiky cesnaku, cukor, citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme a všetko rozmixujeme v mixéri. Pokiaľ použijeme čerstvé paradajky, rozmixujeme ich so striedkou z toastového chleba, aby sa polievka zahustila. Mixujeme podľa chuti buď dohladka alebo si môžeme v polievke nechať malé kúsky zeleniny. Polievku necháme vychladiť. Vychladenú polievku podávame s cibuľkou, uhorkou, môžeme osoliť, okoreniť a poliať olivovým olejom. Celý plnený chlieb ešte potrieme olivovým olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.

zdroj: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/zeleninova-polievka-gazpacho

Prihláste sa k odberu noviniek

Napíšte nám svoju emailovú adresu a zaradíme vás do zoznamu odberateľov newslettra.